Posao u Solfinsu

Klijenti

Unimet, Kać 

Delatnost

Mašinska obrada delova rezanjem, izrada alata za deformaciju lima, prerada lima i uslužna montaža.

Izazov

Unimet u svojim pogonima ima preko 40 najsavremenijih CNC mašina i obradnih centara. Veliki problem je bio česta nabavka novih mašina i softversko povezivanje svake od mašina sa CAM softverima za automatizovano definisanje tehnologije i programiranje istih. Dugo vremena u Srbiji nisu uspevali da pronađu ni jednu firmu koja bi mogla da ponudi adekvatno rešenje i kasniju obuku i tehničku podršku svim korisnicima softvera.

Rešenje

Kompanija Solfins implementirala je SolidWorks 3D CAD rešenje. Pomoću njega Unimet radi zahtevnu tehničku, tehnološku dokumentaciju i konstrukciju koračnih alata za deformaciju lima uz programski dodatak Logopress.

Pored toga kroz SolidCAM softver inženjeri Solfinsa su uspostavili vezu i omogućili upravljanje svih CNC mašina, od preko 10 svetski poznatih brendova, za obradu rezanjem, gde pored standardnih CNC strugova i glodalica koriste i veoma kompleksne petoosne glodalice i „multitask“ mašine za struganje i glodanje sa velikim brojem simultano upravljanih osa.

- Početkom 2010. godine instalirali smo prvi SolidCAM. Opredelili smo se za ovo rešenje zbog kvaliteta definisanja putanja alata bez konkurencije na tržištu, ali i zbog savršene integracije sa SolidWorks softverom - kažu inženjeri Srđan Amidžić i Aleksandar Čvokić koji u Unimetu rade preko 15 godina.

Inženjeri firme Solfins, implementirali su i softversko rešenje Lantek za upravljanje CNC probijačica za lim i automatizovano definisanje najoptimalnijeg utroška materijala.

- Skoro svaki naš proizvod obrađen je SolidCAM iMachining tehnologijom. Vreme obrade na velikim komadima smanjeno je za 63% u odnosu na obradu koju smo imali bez iMachining tehnologije - kaže Aleksandar Čvokić.

Solfins tim za podršku, razvio je postprocesore i simulacije za ove mašine i procese u SolidCAM 2016.

Mašine kojima upravlja SolidCAM softver >>

www.unimet.rs

 

 

info@solfins.com

Tel: +381 (0)11 369 24 95

Fax: +381 (0)11 369 12 91

Povežite se sa nama

 

Kako naučiti i kupiti?

Softverska rešenja

 

©2016 Solfins d.o.o. ® Solfins. All rights reserved.