Posao u Solfinsu

Klijenti

Telsonic Ultrasonics, Kać

 

Industrija: Oprema za ultrasonično (ultrazvučno) zavarivanje.

Izazov: Ispoštovati visoke standarde iz automobilske i ostalih visokozahtevnih industrija kroz muldidisciplinarni proces razvoja opreme za ultrasonično zavarivanje i proizvodnje sonotroda.

Rešenje: Telsonic koristi najsavremeniju proizvodnu tehnologiju i softverske alate SolidWorks i Enterprise PDM, za konstrukciju, simulaciju frekventnih karakteristika sonotroda, timski rad sa centralom u Švajcarskoj. Softverska rešenja firme Solfins im pomažu da rešavaju brojne izazove, kao što su: proizvodnja biometrijskih pasoša, zahtevni proizvodni procesi  za automobilsku industriju (Ford, VW, Mercedes...), proizvodnja dečijih igračaka složene geometrije (Playmobil).

Primer projekta:

Osvajanje tehnologije proizvodnje ključne komponente kod biometrijskih pasoša u saradnji sa firmom Tehnoplast iz Starih Banovaca.

Zahvaljujući svojoj domišljatosti, inženjeri ove dve firme su osvojili tehnologiju za injekciono livenje i ultrazvučno spajanje polikarbonatskih traka na pasošu. Pomoću ove tehnologije obezbeđuje se vezivanje plastične stranice sa biometrijskim podacima na ostatak pasoša.

U tehnološki veoma zahtevnom procesu korišćen je SolidWorks softver za konstrukciju alata za injekciono livenje, simulaciju procesa livenja i simulaciju frekventnih karakteristika sonotroda za ultrazvučno zavarivanje. Ovaj projekat je omogućio da biometrijski pasoši stignu mnogo brže jer nije bilo potrebe da se čeka specijalizovana oprema za proizvodnju iz inostranstva što bi značajno produžilo rokove i povećalo cenu izrade. Korisnik opreme je Zavod za izradu novčanica i kovanog novca.

Softverska rešenja u upotrebi:

SolidWorks 3D CAD, SolidCAM, SolidWorks Simulation, SolidWorks Enterprise PDM.

 

Video snimci obrade koja je dovela do odluke o nabavci SolidCAM iMachining tehnologije

 

Na snimcima se prikazuju efekti iMachining tehnologije. Obratiti pažnju na grubu obradu sa glodalom prečnika 4mm i dubini rezanja od 20mm!

Obrada konture i dzepova na završnu meru sa

iMachining tehnologijom (glodalo 4mm)

Gruba obrada složene geometrije primenom iMachining

tehnologije

 

Obrada teškoobradljivog titanijuma  - što je materijal

„teži“ za obradu, iMachining pravi veću uštedu

 

 

Pozovite nas i zakažite demo SolidCAM iMachining tehnologije u vašoj firmi na vašoj mašini >>

 

 

 


 

info@solfins.com

Tel: +381 (0)11 369 24 95

Fax: +381 (0)11 369 12 91

Povežite se sa nama

 

Kako naučiti i kupiti?

Softverska rešenja

 

©2016 Solfins d.o.o. ® Solfins. All rights reserved.