Posao u Solfinsu

Klijenti

Stax Technologies, Čačak

Delatnost: Razvoj i proizvodnja mašina za pakovanje u papirnoj industriji

 

Izazovi:

- Omogućiti brz razvoj novih proizvoda i odziv na zahteve kupaca i tržišta.

- Optimizacija logistike i veze sa proizvodnjom, nabavkom i lancem podizvođača.

- Podići broj proizvedenih mašina u toku godine za 30%.

Upotreba:

Inženjeri firme Solfins, postavili su centralizovan sistem za timski rad i automatizovano označavanje dokumentacije. Centralizovana baza kupovnih i standardnih komponenti, omogućava inženjerima da brzo generišu dokumentaciju i automatski dobiju izlaznu specifikaciju za službu nabavke i tehnološku sastavnicu koja se koristi kao osnova planiranje proizvodnje ili angažovanje podizvođača.

Složene mehanizme na mašinama je moguće proveriti i testirati pre izrade, što značajno ubrzava razvoj konceptualnih rešenja i eliminiše greške u proizvodnji i montaži.

Kvalitetna montažna dokumentacija ubrzava proces sklapanja i skraćuje vreme isporuke. Visoko kvalitetna servisna dokumentacija sa listama rezervnih delova, predstavlja jezičak na vagi koji kupce opredeljuje da kupe mašinu, jer to predstavlja garant brzog detektovanja uzročnika kvarova i reakciju servisne službe.

Postojanje verzija i revizija i implementacija sistema za praćenje izmena omogućava Stax-u da na osnovu ident broja komponente ili crteža u svom sistemu pronađu tačnu verziju dela koji je ugrađen u mašini kod konkretnog kupca. Na taj način je moguće veliki broj kvarova rešiti bez izlaska servisera na teren.

Vreme proizvodnje je skraćeno povezivanjem 3D modela koji su nastali u konstrukciji sa proizvodnjom kroz SolidCAM softver, koji na bazi modela generiše upravljački kod za mašinu. Time su eliminisane greške koje nastaju pogrešnim tumačenjem crteža ili usled grešaka u unosu koordinata na CNC mašinu.

Efekti:

Dosadašnja rimena inovativnih tehnologija iz ponude kompanije Solfins (SolidWorks 3D CAD, SolidWorks PDM, SolidCAM) rezultovala je vrtoglavim rastom kompanije i otvaranjem novih tržišta i poslovnih prilika.

U prvoj godini korišćenja rešenja kompanije Solfins razvijeno je nekoliko novih proizvodnih linija,a i broj prodatih linije je znatno skočio. 


Stax je paralelno u procesu implementacije SolidWorks Composer rešenja koje bi trebalo da omogući kvalitetniji rad njihove servisne službe, kroz izradu kvalitetnih uputstava za upotrebu, servisiranje i kataloge rezervnih delova. Cilj kompanije je da svojim klijentima ponudi najbolju moguću uslugu i da se na taj način izdvoji od konkurencije. Stax je na globalnom tržištu postao jedna od najzapaženijih kompanija u svojoj industriji i njihove mašine rade na svim kontinentima.

Postali su i korisnici SolidWorks Electrical softvera za izradu kompletnih elektrošema za instalacije na mašinama, pa se očekuje da se ovaj pozitivni trend nastavi.

 

 

www.staxtechnologies.com

 


 

 

info@solfins.com

Tel: +381 (0)11 369 24 95

Fax: +381 (0)11 369 12 91

Povežite se sa nama

 

Kako naučiti i kupiti?

Softverska rešenja

 

©2016 Solfins d.o.o. ® Solfins. All rights reserved.