Posao u Solfinsu

Vesti

3D CAD/CAM vesti kompanije Solfins: sajmovi, seminari, radionice, uspešne implementacije 3D tehnologija...

Solfins Californication – SolidWorks World 2018 u Los Anđelesu (#SWW18)

ČLANAK U PRIPREMI

Solfins tim je i ove godine učestvovao u radu Konferencije SolidWorks World – najvećem događaju u svetu CAD, PDM, simulacionih softvera koji organizuje kompanija SolidWorks i okuplja SolidWorks partnere iz 80 zemalja.

Tokom četiri dana, od 4. do 7. februara 2018. godine, grad-domaćin je ponovo bio Los Anđeles u Kaliforniji, odnosno novi Kongresni centar koji ima kapacitet da ugosti preko 5.000 učesnika i više od 200 sesija u okviru događaja.

Pogledajte celu galeriju fotografija sa SWW18 na Solfins Fejsbuk stranici ili na Solfins Instagram nalogu...

 

Više hiljada SolidWorks fanova okupiralo je centar Los Anđelesa, a i danima kasnije gradom su se mogli videti učesnici događaja koji ponosno nose nove SolidWorks majice, od centra grada do Holivuda na severu i plaža Santa Monike na istoku.

SolidWorks partneri iz celog sveta slušali su predavanja, učestvovali u diskusijama i razmenjivali iskustva u vezi sa SolidWorks proizvodima, novitetima i planovima razvoja u budućnosti. Članovi Solfins delegacije imali su zanimljive razgovore sa kolegama iz Malezije, Brazila, Australije, Koreje, Meksika, Britanije, Nemačke, i naravno, iz SAD i Italije gde je sedište SolidWorks-a za Jugoistočnu Evropu i Mediteran.

Iz dana u dan održavale su se zajedničke opšte sesije sa prvim predstavljanjem noviteta koji se spremaju za novu verziju softvera – SolidWorks 2019 koja izlazi u oktobru, zatim specijalni događaji, stručna predavanja na različite teme u po 20 sala paralelno, i naravno, žurka i veče za dodelu nagrada najuspešnijim SolidWorks partnerima u svetu.

SWW18 doručak pred dug radni dan SWW18 dolazak na grandioznu opštu sesiju SWW18 dodela nagrada poslednje večeri

 

Više puta je istaknuto da upravo evropski region, kom pripada i Srbija, beleži rekordni rast distribucije SolidWorks softvera već nekoliko godina za redom, i jedini može da parira brzorastućim tržištima poput Jugoistočne Azije. Prema trendu, i tokom 2018. godine očekuje se dvocifren rast primene SolidWorks rešenja u industriji, kako u Evropi, tako i u Srbiji.

Partner paviljon 

Na sajamskoj izložbi partnera SolidWorks kompanije predstavljeni su sponzori i kompanije sa kojima SolidWorks tesno sarađuje na razvoju hardverskih i softverskih rešenja koja izvlače maksimum iz softverske platforme i olakšavaju rad inženjerima. 

Tako su svoje radne stanice i druga rešenja za 3D CAD i simulacije predstavile kompanije MicroSoft, Lenovo, Dell, HP i Boxx, i Solfins inženjeri iz IT i podrške imali su više zanimljivih konsultacija za izbor hardvera za naše klijente koji koriste SolidWorks za najzahtevnije računarske operacije kao što su razne simulacije za dizajn proizvoda i alata (Simulation, Flow Simulation, Plastics).

SolidCAM je bio jedan od glavnih sponzora događaja, gde je na svom štandu demonstrirao moć svojih CAM rešenja i iMachining tehnologije, i najavio SolidCAM World koji se ove godine održava od 28. do 30. maja u Tutlingenu u Nemačkoj.

3D štampa na Partner paviljonu

Veliki broj štandova Partner paviljona zauzele su kompanije iz sveta 3D štampe i Solfins tim je sa zadovoljstvom mogao da primeti da na srpskom tržištu i u okruženju nudimo veći deo onoga što je dostupno i industriji u SAD. Bili su tu praktično svi brendovi sa kojima Solfins ima partnerstvo i saradnju -Markforged, 3D Systems, FormLabs:

  • 3D Systems je na štandu izložio MJP 2500 – isti 3D štampač koji publika u Srbiji može već tri godine zaredom uživo da vidi na Solfins štandu na Sajmu tehnike u Beogradu
  • Markforged je predstavio sve tri serije svojih 3D štampača koje i Solfins ima u ponudi – industrijski i desktop 3D štampači plastike i kompozita, kao i 3D štampač metala Mark X
  • Sindoh je prikazao novi 3D štampač koji se očekuje u prodaji od jeseni 2018, još veće radne površine od Wox2 - 390x390mm
  • FormLabs je, pored Form2 (svetskog standarda deskop SLA 3D štampe) izložio i novi SSL 3D štampač Fuse 1 kom smo imali prilike da zavirimo i „ispod haube“ ali te fotografije su za sad i dalje u domenu poslovne tajne pa ne možemo da ih objavljujemo…

Hit pratećih događaja ovogodišnjeg SolidWorks World-a bila je svakako premijera HP 3D štampača u boji koji u jednom uređaju objedinjuje kompletno postrojenje za 3D štampu i procesiranje industrijskih serija gotovih proizvoda.

SWW18 Premijera HP kolor štampača za industriju  

 

Druga velika vest jeste softversko rešenje koje je razvio 3D Systems i koje će biti dostupno kao integrisani deo licence za sve SolidWorks korisnike na održavanju – 3DExpert. Reč je o moćnom specijalizovanom alatu za dizajn i pripremu modela za aditivnu proizvodnju 3D štampom koje inženjeri mogu da koriste za optimizaciju dizajna, postavku noseće konstrukcije komada prilikom štampe, orjentaciju i pozicioniranje komada na platformi za štampu, raspoređivanje više komada na ploču prilikom serijske proizvodnje, itd.

Kratka rekapitulacija novosti iz SolidWorks-a:

  • paralelan razvoj SolidWorks desktop, online i hibridnih rešenja tako da svaki korisnik dobije ono što želi, bez primoravanja da odabere određeno rešenje, i bez "kazni" u vidu veće cene ukoliko ne želi da pređe na oblak/cloud verziju
  • ubrzana integracija SolidWorks rešenja sa 3DExperience platformom, kako za potrebe inženjera tako i za "outsource" dodatnih mogućnosti koje pružaju druga Dassault Systemes rešenja - PLM, Delmia, Simulia, itd.
  • puna pažnja za postojeće klijente uz neprekidno usavršavanje rešenja koja već imaju kako bi im rad bio još jednostavniji i efikasniji
  • 3DExperience Marketplace - platforma za razmenu upita i ponuda za usluge i proizvode
  • podizanje My.SolidWorks portala na novi nivo kako bi unapredio korisničko iskustvo i postao još moćnija platforma za razmenu iskustava ali i 3D modela, tutorijala, demoa...
  • dalje zaokruživanje palete softverskih alata prema potrebama savremenih razvojnih i proizvodnih procesa, uključujući CAM, aditivne tehnologije (3D štampa), reverzni inženjering, virtuelnu realnost - uz intezivnu saradnju sa partnerima specijalizovanim za ove oblasti kako bi se isporučio najviši mogući kvalitet...

 

Solfins Californication 

Naravno, budući da smo prešli pola sveta, iskoristili smo priliku i da se malo bolje upoznamo sa gradom i da posetimo „prijatelje pečalbare“ koji trenutno „rade“ u Los Anđelesu, konkretno, u legendarnoj dvorani Staples centar, u kojoj je trag ostavio i Vlade Divac, a ove sezone to čini Miloš Teodosić, i tek nekoliko dana i Bobi Marjanović, koje smo gledali uživo nakon drugog dana konferencije, u ponedeljak 6. februara, u pobedi protiv Dalas Maveriksa Dirka Novickog…

Venice + Santa Monica Beach LA Clippers - Dallas Maverics Venice, LA

Obišli smo i Holivud, Zapadni Holivud, Beverli Hils, i priobalne delove grada – Santa Moniku i Venice, poslednjih godina poznat i kao mesto gde živi Hank Moody (David Duchovny) iz serije Californication.

Za kraj Solfins razglednice sa ovogodišnjeg SolidWorks World insert iz prigodne pesme California Dreamin` i stihove: 

You know the preacher like the cold
He knows I'm gonna stay

California dreamin' 
On such a winter's day

Naredni, SolidWorks World 2019 biće održan 10-13. februara u Dalasu, Teksas, SAD.

 

info@solfins.com

Tel: +381 (0)11 369 24 95

Fax: +381 (0)11 369 12 91

Povežite se sa nama

 

Kako naučiti i kupiti?

Softverska rešenja

 

©2016 Solfins d.o.o. ® Solfins. All rights reserved.