Posao u Solfinsu

Vesti

3D CAD/CAM vesti kompanije Solfins: sajmovi, seminari, radionice, uspešne implementacije 3D tehnologija...

Solfins Californication – SolidWorks World 2018 u Los Anđelesu (#SWW18)

ČLANAK U PRIPREMI

Solfins tim je i ove godine učestvovao u radu Konferencije SolidWorks World – najvećem događaju u svetu CAD, PDM, simulacionih softvera koji organizuje kompanija SolidWorks i okuplja SolidWorks partnere iz 80 zemalja.

Tokom četiri dana, od 4. do 7. februara 2018. godine, grad-domaćin je ponovo bio Los Anđeles u Kaliforniji, odnosno novi Kongresni centar koji ima kapacitet da ugosti preko 5.000 učesnika i više od 200 sesija u okviru događaja.

Pogledajte celu galeriju fotografija sa SWW18 na Solfins Fejsbuk stranici ili na Solfins Instagram nalogu...

 

Više hiljada SolidWorks fanova okupiralo je centar Los Anđelesa, a i danima kasnije gradom su se mogli videti učesnici događaja koji ponosno nose nove SolidWorks majice, od centra grada do Holivuda na severu i plaža Santa Monike na istoku.

SolidWorks partneri iz celog sveta slušali su predavanja, učestvovali u diskusijama i razmenjivali iskustva u vezi sa SolidWorks proizvodima, novitetima i planovima razvoja u budućnosti. Članovi Solfins delegacije imali su zanimljive razgovore sa kolegama iz Malezije, Brazila, Australije, Koreje, Meksika, Britanije, Nemačke, i naravno, iz SAD i Italije gde je sedište SolidWorks-a za Jugoistočnu Evropu i Mediteran.

Iz dana u dan održavale su se zajedničke opšte sesije sa prvim predstavljanjem noviteta koji se spremaju za novu verziju softvera – SolidWorks 2019 koja izlazi u oktobru, zatim specijalni događaji, stručna predavanja na različite teme u po 20 sala paralelno, i naravno, žurka i veče za dodelu nagrada najuspešnijim SolidWorks partnerima u svetu.

SWW18 doručak pred dug radni dan SWW18 dolazak na grandioznu opštu sesiju SWW18 dodela nagrada poslednje večeri

 

Više puta je istaknuto da upravo evropski region, kom pripada i Srbija, beleži rekordni rast distribucije SolidWorks softvera već nekoliko godina za redom, i jedini može da parira brzorastućim tržištima poput Jugoistočne Azije. Prema trendu, i tokom 2018. godine očekuje se dvocifren rast primene SolidWorks rešenja u industriji, kako u Evropi, tako i u Srbiji.

Partner paviljon 

Na sajamskoj izložbi partnera SolidWorks kompanije predstavljeni su sponzori i kompanije sa kojima SolidWorks tesno sarađuje na razvoju hardverskih i softverskih rešenja koja izvlače maksimum iz softverske platforme i olakšavaju rad inženjerima. 

Tako su svoje radne stanice i druga rešenja za 3D CAD i simulacije predstavile kompanije MicroSoft, Lenovo, Dell, HP i Boxx, i Solfins inženjeri iz IT i podrške imali su više zanimljivih konsultacija za izbor hardvera za naše klijente koji koriste SolidWorks za najzahtevnije računarske operacije kao što su razne simulacije za dizajn proizvoda i alata (Simulation, Flow Simulation, Plastics).

SolidCAM je bio jedan od glavnih sponzora događaja, gde je na svom štandu demonstrirao moć svojih CAM rešenja i iMachining tehnologije, i najavio SolidCAM World koji se ove godine održava od 28. do 30. maja u Tutlingenu u Nemačkoj.

3D štampa na Partner paviljonu

Veliki broj štandova Partner paviljona zauzele su kompanije iz sveta 3D štampe i Solfins tim je sa zadovoljstvom mogao da primeti da na srpskom tržištu i u okruženju nudimo veći deo onoga što je dostupno i industriji u SAD.

Bili su tu praktično svi brendovi sa kojima Solfins ima partnerstvo i saradnju - Markforged, 3D Systems, Sindoh FormLabs:

Novo u Solfinsu - Sindoh 3DWox 2X Prve isporuke novog Sindoh štampača u Srbiji

 

Među pratećim događajima ovogodišnjeg SolidWorks World-a bila je i premijera HP 3D štampača u boji koji u jednom uređaju objedinjuje kompletno postrojenje za 3D štampu i procesiranje industrijskih serija gotovih proizvoda.

Hit događaja bila je vest da će softversko rešenje za 3D štampu koje je razvio 3D Systems biti dostupno kao integrisani deo licence za sve SolidWorks korisnike na održavanju – 3DExpert.

Reč je o moćnom specijalizovanom alatu za dizajn i pripremu modela za aditivnu proizvodnju 3D štampom koje inženjeri mogu da koriste za optimizaciju dizajna, postavku noseće konstrukcije komada prilikom štampe, orjentaciju i pozicioniranje komada na platformi za štampu, raspoređivanje više komada na ploču prilikom serijske proizvodnje, itd.

Kratka rekapitulacija novosti iz SolidWorks-a:

  • paralelan razvoj SolidWorks desktop, online i hibridnih rešenja tako da svaki korisnik dobije ono što želi, bez primoravanja da odabere određeno rešenje, i bez "kazni" u vidu veće cene ukoliko ne želi da pređe na oblak/cloud verziju
  • ubrzana integracija SolidWorks rešenja sa 3DExperience platformom, kako za potrebe inženjera tako i za "outsource" dodatnih mogućnosti koje pružaju druga Dassault Systemes rešenja - PLM, Delmia, Simulia, itd.
  • puna pažnja za postojeće klijente uz neprekidno usavršavanje rešenja koja već imaju kako bi im rad bio još jednostavniji i efikasniji
  • 3DExperience Marketplace - platforma za razmenu upita i ponuda za usluge i proizvode
  • podizanje My.SolidWorks portala na novi nivo kako bi unapredio korisničko iskustvo i postao još moćnija platforma za razmenu iskustava ali i 3D modela, tutorijala, demoa...
  • dalje zaokruživanje palete softverskih alata prema potrebama savremenih razvojnih i proizvodnih procesa, uključujući CAM, aditivne tehnologije (3D štampa), reverzni inženjering, virtuelnu realnost - uz intezivnu saradnju sa partnerima specijalizovanim za ove oblasti kako bi se isporučio najviši mogući kvalitet...

Novi "featuri" za verziju SW 2019

Iako SolidWorks World nije primarno posvećen detaljima softvera koji su trenutno u završnoj fazi razvoja kako bi bili spremni za intezivna testiranja tokom proleća i leta, tj, za objavu na jesen sa novom verzijom softvera (SW 2019), prikazano je nekoliko trikova koji će biti dodati za sve nove, ali i postojeće klijente na održavanju: efikasnija komunikacija u ranoj fazi razvoja (skiciranja i komentari slobodnim pokretima putem ekrana na dodir), brzinsko rešavanje konflikta delova sastavnice promenom dimenzije samo na spornim tačkama, kreiranje i podešavanje trodimenzionalnih obrazaca šare površina u 3D iz osnovnog modela u svega par klikova (npr za orebrenje gumenog umetka drške alata)...

Nove feature možete pratiti na MySolidWorks portalu pod pojmovima: Save Assembly as Multi Body Part enhancements, Multi-Body Part Interference Checking, External Reference UI improvements, DeNoiser in SOLIDWORKS Visualize, 3D Texturize Body, Partial Chamfer / Fillet, Microsoft Surface Dial, Gesture Sketch Splines, Gesture Sketch Slots, 3D Markups, Virtual Reality (VR) Support...

Više o unapređenjima za verziju SolidWorks 2019 čitajte i na SolidWorks blogu:

Solfins Californication 

Naravno, budući da smo prešli pola sveta, iskoristili smo priliku i da se malo bolje upoznamo sa gradom i da posetimo „prijatelje pečalbare“ koji trenutno „rade“ u Los Anđelesu, konkretno, u legendarnoj dvorani Staples centar, u kojoj je trag ostavio i Vlade Divac, a ove sezone to čini Miloš Teodosić, i tek nekoliko dana i Bobi Marjanović, koje smo gledali uživo nakon drugog dana konferencije, u ponedeljak 6. februara, u pobedi protiv Dalas Maveriksa Dirka Novickog…

Venice + Santa Monica Beach LA Clippers - Dallas Maverics Venice, LA

Obišli smo i Holivud, Zapadni Holivud, Beverli Hils, i priobalne delove grada – Santa Moniku i Venice, poslednjih godina poznat i kao mesto gde živi Hank Moody (David Duchovny) iz serije Californication.

Za kraj Solfins razglednice sa ovogodišnjeg SolidWorks World insert iz prigodne pesme California Dreamin` i stihove: 

You know the preacher like the cold
He knows I'm gonna stay

California dreamin' 
On such a winter's day

Naredni, SolidWorks World 2019 biće održan 10-13. februara u Dalasu, Teksas, SAD.

 

info@solfins.com

Tel: +381 (0)11 369 24 95

Fax: +381 (0)11 369 12 91

Povežite se sa nama

 

Kako naučiti i kupiti?

Softverska rešenja

 

©2016 Solfins d.o.o. ® Solfins. All rights reserved.