Posao u Solfinsu

Klijenti

Progres inženjering, Čačak

3D CAD - od velikih sklopova do svih detalja

Dokumentacija - servis, uputstva, katalog rezervnih delova

Industrija: Razvoj i proizvodnja u oblasti termotehnike i procesne tehnike

Izazov

Progres inženjering je firma koja nastupa na domaćem i inostranom tržištu, sa velikom paletom proizvoda. Iz tog razloga bilo je neophodno uvođenje jedinstvenog sistema za timski rad i centralizovano čuvanje i upravljanje projektnom i proizvodnom dokumentacijom. Odlučili su se za uvođenje SolidWorks Enterprise PDM rešenja, uz konsultanstsku pomoć Solfinsovih inženjera.

Rešenje

Implementacijsko rešenje zasnovano je na funkcionisanje čitavog sistema razvoja proizvoda sve do njegove finalizacije. Ova implementacija za cilj ima mogućnost rada osoba iz proizvodnje, montaže i nabavke sa aktuelnim verzijama tehničke dokumentacije, što automatski značajno smajuje troškove, kao i rokove potrebne za nabavku i kupovinu određenih komponenata.

Razvojni ciklus proizvoda će se skratiti automatizacijom svih segmenata u izradi tehničke i tehnološke dokumentacije, a značajne su i mogućnosti koje menadžment dobija – direktan pristup tehničkoj dokumentaciji još u fazi izrade, kao i učestvovanje u procesu odlučivanja i kontroli dokumentacije proizvoda.

SolidWorks kao 3D platforma odabran je prvenstveno zbog brzog dolaska do kvalitetne dokumentacije, lakog savladavanja osnova samog softvera, smanjene mogućnosti pojave grešaka, organizacije timskog rada.

Naročita prednost bila je i simulacija, odnosno testiranje realnih uslova eksploatacije proizvoda već u projektnoj fazi.
 
Korišćenje softvera:
  • SolidWorks sa implementacijom PDM-a
  • Projektovanje proizvoda
  • Pripremanje dokumentacije za proizvodnju
  • Specifikacija materijala i standardnih elemenata za nabavku
Efekti: 
  • Unapredjuje proces izrade proizvoda
  • Vizuelni prikaz proizvoda
  • Smanjenje otpadaka 
  • Manje greški 
 
O firmi
PROGRES INŽENJERING osnovan je 1979. godine u Čačku kao zanatska radionica. Godine 1993. prerasla je u privredno preduzeće sa osnovnim delatnostima u oblasti proizvodnje mašina i uređaja iz segmentu termotehnike, procesne tehnike i metaloprerade. Firma sada broji 110 zaposlenih. 
Progres inženjering proizvodi sušare za plodove i drvo, kotlovska postrojenja, gasne instalacije, metalne konstrukcije, sisteme specijalnih namena, itd.
 

 


 

info@solfins.com

Tel: +381 (0)11 369 24 95

Fax: +381 (0)11 369 12 91

Povežite se sa nama

 

Kako naučiti i kupiti?

Softverska rešenja

 

©2016 Solfins d.o.o. ® Solfins. All rights reserved.