Posao u Solfinsu

SolidWorks Enterprise PDM

SolidWorks PDM (Product Data Management) - Upravljanje svim tipovima dokumenata i informacija koje su vezane za proizvode, projekte i administraciju u vašoj firmi.

Novosti

ABL production, Čačak

Kompanija ABL Production iz Čačka je domaći lider u proizvodnji rešenja za napajanje i povezivanje električnih uređaja: stonih strujnih i komunikacionih priključnih kutija, konektorskih elemenata za kablove...

Karakteriše ih velika proizvodnja, velliki broj proizvoda i zahtevano tržište , pa su u želji za poboljšanjem proizvodnog procesa ukazali poverenje rešenjima u ponudi kompanije Solfins.

Za svoj primarni alat za konstruisanje proizvoda i alata odabrali su SolidWorks 3D CAD softver, ali su, shodno njihovoj specifićnoj delatnosti njegovu upotrebu dopunili softverom za simulaciju procesa injekcionog livenja plastike - SolidWorks Plastics rešenjem. Očekuje se da će ovo znatno ubrzati proces proizvodnje i poboljšati kvalitet proizvoda, smanjiti broj grešaka u alatima i redukovati težinu delova i ciklusna vremena.

Upravljanje dokumentacijom, definisanje tehnoloških postupaka, praćenje izmena, definisanje prava pristupa i timski rad izvodiće se pod okriljem SolidWorks Enterprise PDM sistema za koji se već duže vreme može reći da predstavlja standard u domenu upravljanja tehničkom i tehnološkom dokumentacijom u industriji.

Dodatno, postojala je potreba potreba za generisanjem interaktivnih uputstava za montažu i ugradnju kako za internu upotrebu, tako i za komunikaciju sa kupcima i dobavljačima, pa su se odlučili i za SolidWorks Composer

SolidWorks MBD za definisanje, organizovanje i objavljivanje 3D PMI (Product Manufacturing Information) u standardnim formatima redukovaće klasičnu radioničku 2D dokumentaciju, olakšati komunikaciju i razmenu informacija, i time kompaniji dodatno ušetedeti vreme i novac.  

Sledi implementacija navedenih proizvoda - prilagođavanje softvera proizvodima, industriji i potrebama kompanije ABL production.

 

Predstavljanje proizvodnje kompanije ABL production

 

 

Imate slične izazove? Kontaktirajte nas i mi ćemo se potruditi da vam ponudimo rešenja za vaše konkretne probleme:

 

  

 

 

Aling Conel, Gajdobra

Kompanija Aling Conel, srpski lider u proizvodnji elektro-instalacionog materijala odlučila se da zameni postojeće CAD/CAM rešenja i da kompletno poverenje za razvoj proizvoda, konstrukciju alata i programiranje CNC mašina poveri Solfinsu i softverskim rešenjima SolidWorks i SolidCAM. Upravljanje dokumentacijom, praćenje izmena i timski rad izvodiće se pod okriljem SolidWorks Enterprise PDM sistema, koji zadnjih godina dominira i uspostavlja se kao standard u srpskoj industriji.

Razlozi za izbor Solfinsa kao partnera jeste jak lokalni tim, izvedene implementacije i vrhunska tehnička podrška koja će biti na raspolaganju inženjerima iz Aling Conela. Solfinsovi inženjeri su uspeli da na troosnom Okuma CNC obradnom centru, u Alingovoj alatnici, više nego prepolove ciklusno vreme za kalupne ploče koje se najčešće proizvode.

 

Zaslugu za ovaj uspeh ima inovativna SolidCAM iMachining tehnologija i iskustvo Solfinsovih inženjera u pravilnom izboru reznog alata i tehnoloških parametara. Pored značajne uštede ciklusnog vremena, primenom ove tehnologije se značajno smanjuje habanje alata čime se troškovi proizvodnje i vreme izrade smanjuju u velikoj meri.

Odluka je bila racionalna i zasnovana na čisto finansijskoj računici u okviru koje sama cena rešenja gubi značaj kada se ima u vidu da povećanjem konkurentnosti i produktivnosti kompanija može u kratkom roku da uštedi novca koliko bi bilo potrebno da se kupi produktivna CNC mašina koja bi morala da prati povećanu potražnju i obim posla.

Svaka kompanija može lako da napravi računicu po kojoj može biti isplativija implementacija SolidWorks i SolidCAM iMachining tehnologije od kupovine nove mašune. Ako imate četiri mašine i potrebu da nabavite petu, možda je racionalnije napraviti 25% uštede u ciklusnom vremenu i kupovinu mašine ostaviti za trenutak kada se iscrpe sva mesta za optimizaciju postojećeg sistema.

 

Pozovite nas i zakažite demo SolidCAM iMachining tehnologije u vašoj firmi na vašoj mašini >>

 

 

Reconeng, Kruševac/Melburn

67_solidworks.jpg

Kompanija Reconeng, koja se bavi konstrukcijom i proizvodnjom specijalnih mašina specijalizovanih za hladno sečenje, bušenje, probijanje, presovanje i CNC sečenje, posluje na relaciji Srbija - Australija. Konkretno, centri im se nalaze u Kruševcu i Melburnu, i timovi u oba grade rade zajedno na istim projektima.

Nedavno su u svoj sistem integrisali PDM što im omogućava ne samo brži i sigurniji rad, već i lakšu kontrolu fajlova koji se nalaze na drugoj lokaciji. Uz pomoć SolidWorks EPDM softvera vrši se automatska sinhronizacija fajlova tako da u svakom trenutku, bez obzira na razdaljinu, svi zaposleni imaju poslenju, ispravnu verziju fajlova.

Usled velike vremenske razlike, bila je otežana komunikacija i timski rad na tehničkoj dokumentaciji. SolidWorks Enterprise PDM se nametnuo kao rešenje koje sada jasno automatizuje ponavljajuće poslove, prati izmene i omogućava implementaciju sistema odlučivanja. Iako je Reconeng mala firma, korist i uštede primenom pomenutog rešenja ni u jednom trenutku nisu došle u pitanje.

“Efekat koji SolidWorks ima u ReconengMDS i ReconENG je neizmeran i mnogo toga ne bi bilo na ovom nivou da se ne koristi SolidWorks.” Brajan Nišavić, konstruktor

 

 

 

Automatic post drilling integrated working station Automatic post drilling integrated working station (SolidWorks)
FSBR Robotic Riveting System FSBR Robotic Riveting System (SolidWorks)

ATM-20 Mortice Lock Test Machine

ATM-20 Mortice Lock Test Machine (SolidWorks)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LMB Soft, Niš

 

Aparat za automatsko odvajanje krvih komponenti

LMB soft iz Niša se bavi istraživanjem i razvojem novih proizvoda i proizvodnjom medicinskih/laboratorijskih uređaja za separaciju krvi i usputnih uređaja kao pomagala u medicini. Svoje uređaje izvoze širom sveta i imaju dobro razvijenu servisnu mrežu i podršku.

SolidWorks 3D CAD koriste za razvoj novih proizvoda, unapređenje i doradu proizvoda prema zahtevima kupaca. 

Implementacija SolidWorks EPDM sistema osmišljena je tako da obezbedi skladištenje, verziranje, praćenje izmena i odobravanje tehničke dokumentacije za serijsku proizvodnju i prototipove.

Takođe, SolidWorks EPDM treba da omogući praćenje tehničke dokumentacije po serijama proizvoda, bilo da se radi o 3D modelima, PCB elektronskim pločama ili softveru.

SolidWorks EPDM će ogromnu količinu papirnih dokumenata koji prate razne procedure, zahteve, izmene, usaglašavanja, arhiviranja i drugo zameniti elektronskom bazom podataka u svakom trenutku dostupnu timu razvoja, proizvodnje, servisiranja, održavanja i prodaje.

 

 

 
 
 

Intel Projekt, Novi Sad

Kompanija Intelprojekt se bavi konstrukcijom i proizvodnjom specijalnih mašina i opreme za građevinsku industriju, konkretno konstrukcijama-kalupima za formiranje velikih betonskih infrastrukturnih pozicija. U izazovnom i nestabilnom građevinskom tržištu od esencije je da se veoma jasno izađe u susret svim zahtevima klijenta u garantovanom vremenkom roku.

Zaposleni konstruktori su stalno u pokretu između centrale u Francuskoj i proizvodnje u Srbiji, pa je shodno tome bio potreban sistem koji može da isprati takvu dinamuku zbog čega se ova firma odlučila za SolidWorks Enterprise PDM rešenje koje se nastavlja na već uhodani rad u SolidWorks 3D CAD rešenju. Kroz EPDM rešenje je omogućen timski rad, ne samo mašinskih već i građevinskih inženjera, praćenje izmena i uvid u sve faze projekta. Tačnije, omogućeno im je da rade na projektima bez obzira na to gde se nalaze, izmene su vidljive svim članovima tima odmah, a proces odlučivanja se odvija kroz prethodno definisane procedure. 

Pored ovoga, uz pomoć SolidWorks Composera Intel projekt pravi uputstva za rad i montažu, a korišćenjem SolidWorks Simulation Professional rešenja verifikuju i testiraju sve vitalne komponente konstrukcije. 

Solfins je kao stabilan poslovni partner predložio i isporučio optimalno rešenje za kompletno savremeno poslovanje koje je omogućilo da se greške svedu na minimum i optimalno reše svi postavljeni izazovi.

                                     

 

info@solfins.com

Tel: +381 (0)11 369 24 95

Fax: +381 (0)11 369 12 91

Povežite se sa nama

 

Kako naučiti i kupiti?

Softverska rešenja

 

©2016 Solfins d.o.o. ® Solfins. All rights reserved.