Posao u Solfinsu

SolidWorks 3D CAD

SolidWorks 3D CAD softver predstavlja sveobuhvatno rešenje za razvoj proizvoda, konstrukcija i izradu tehničke dokumentacije. Pored toga predstavlja osnovu za dalje korišćenje modela za proračun cene koštanja, izradu tehnologije, proračune i simulacije...

Novosti

SolidWorks i SolidCAM - upotreba u vojnim industrijama u zemlji i svetu

Preuzmite prezentaciju koja prikazuje
primenu SolidWorks palete softverskih rešenja
u najvećim svetskim firmama
za  proizvodnju vojne opreme i naoružanja.

 

Solfins na sajmu vojne opreme i naoružanja - Partner 2013


SolidWorks: Surface i Edge ID-oznake

Hajde da pogledamo jedan čest problem: Imate sklop na kome ste površno radili da bi ispoštovali rok. Pogledate na Feature Tree i shvatite da ste upotrebili pogrešnu komponentu (npr ploču za montažu ili podupirač) i morate da je zamenite sa drugim delom.


Bez brige, uradite Desni klik na komponentu i izaberete Replace Component i učitate željeni deo. I onda vas iznenadi sledeće:

420_solfins_solidworks_id_00.png

Nedostaju Mate References i pojavljuju se Rebuild Errors?!

Onda, šta se ovde zaista dogodilo? Odgovor treba tražiti u načinu na koji SolidWorks vodi računa o referencama.


Da pogledamo mali primer: Zamislite ploču sa otvorom u sredini. Ploča je 50x65x5mm sa 65mm otvorom u sredini. Donji facet ploče je koincidentan sa Top ravni dok je deo simetrično mejtovan sa Right i Front ravnima.

420_solfins_solidworks_id_01.png

Ako pitate četiri inženjera da kreiraju ovu ploči možete dobiti četiri različita načina kako da napravite ovu ploču. Ima mnogo promenljivih: koja ravan je korišćena za skiciranje, kako je profil skiciran, koji elementi i komande su korišćeni i kojim redosledom, kako je kreiran otvor u ploči...
Čak i sa tako jednostavnim delom, iznenađujuće, ima nekoliko različitih kombinacija i permutacija  koje mogu da proizvedu isti geometrijski rezultat.
Dakle, evo šta se dešava u pozadini SolidWorksa, softver dodaje ID oznake vašoj geometriji i te ID oznake se pojavljuju kao sintaksa tipa "Face<1>" ili "Edge<1>" u vašem polju za selekciju prilikom kreiranja mejtova u sklopu. Sam softver ih čuva na svoj način i taj način korisnik ne može da kontroliše. Kada se sklop regeneriše ili kada radite Replace Component, SolidWorks traži reference sa ID oznakama u svakom mejtu. Ako je deo geometrijski identičan a ima drugačiju strukturu ID oznaka, SolidWorks neće uspeti da prepozna reference, i tako završite sa problemom i greškom u mejtovima.
Ista matematika se provlači i na nivou Part dokumenta: ako izbrišete sve entitete u inicijalnoj skici i nacrtate je na isti način završićete sa mnogo referenci koje nisu povezane...
Šta možemo da uradimo po tom pitanju?

Vidite u našem narednom postu...

SolidWorks World 2015 - događaj koji usmerava tokove 3D dizajna

 

SolidWorks World - jedan od najvećih skupova 3D CAD korisnika na svetu ove godine održava se od 8. do 11. februara u Feniksu (Arizona, SAD).

To je sada već veoma dobro prepoznatljivo mesto na kom se susreću najsjajniji inženjeri, dizajneri i mozgovi industrije kako bi se znanje o najskorijim inovativnim tehnologijama proširilo dalje i inspirisalo buduće generacije stručnjaka. Ovo je sedamnaesta godina održavanja, a skup svake godine dobija na popularnosti upravo zbog svog edukacijskog, inovativnog, kreativnog, ali i revolucionarnog potencijala.

 

529_solidworks_world_2015.jpg

 

Zakazano je više od 200 tehničkih treninga i participacionih sesija što ovaj događaj čini jedinstvenim u inženjerskom svetu. Osnovna preliminarna agenda je već formirana, a među prezenterima izdvajaju se Dr Michio Kaku, jedna od najpopularnijih ličnosti u nauci danas, teorijski fizičar i popularizator nauke, potom Jinsop Lee, industrijski dizajner (kompanija Linno), Bre Pettis (MakerBot Industries, Bold Machines), i mnogi drugi. Nova velika imena se gotovo svakodnednovno objavljuju.

Organizatori obećavaju učesnicima pomeranje granica dizajna proizvoda i inovacije u najkreativnijim smerovima. Proizvodi su namenjeni ne samo čulu vida i dodira, a njihove prezentacije će potencijalno učestvovati u stvaranju bolje budućnosti inženjeringa, ali i čovečanstva. Ljudi iza SolidWorks World skupa do sada nisu kršili obećanja i publika je uvek bila motivisana da kompletno preispita pristup 3D dizajnu. Ukoliko vam ovo zvuči primamljivo, prijave su u toku, a više informacija možete dobiti ovde

 

 

Svako ko se ozbiljno bavi mašinskom obradom u Srbiji koristi SolidCAM

563_resenja.jpg

Koliko košta zastoj mašine? Kupili ste kompleksnu mašinu, treba vam postprocesor i upravljački G-kod? Treba vam obuka i podrška za postojeće i nove tehnologe i operatere? Konkurencija može brže i jeftinije od vas? Više informacija >>
Svako ko mašinsku obradu shvata ozbiljno u Srbiji koristi SolidCAM! Pogledajte ko je sve povećao svoju produktivnost koristeći SolidWorks i SolidCAM.

  • Unimet
  • Termometal
  • Mars
  • Telsonic
  • Davax
  • Alpack
  • Gasteh
  • Sloboda
  • Gomma Line
  • Gir
  • 4M
  • Stax
  • 9.Septembar
  • Vabis
  • FMT Fabrika Mernih Transformatora Ad
  • Antic Kosta
  • Pobeda Holding
  • Termorad Group

 

Pogledajte kako vam iMachining može pomoći da budete bolji od konkurencije >>

Šta Solfins može da uradi za vas >>

Koje su mašine podržane od strane SolidCAM softvera >>

 

Webinar Termin Prijava

Specifičnosti u radu sa delovima od Lima (Sheet Metal)

551_6._specificnosti_u_radu_sa_delovima-od_lima.png

Konstruiši deo kakav ti treba, a SolidWorks će ti dati sve što je potrebno da ga proizvedeš.

 

Uskoro

 

info@solfins.com

Tel: +381 (0)11 369 24 95

Fax: +381 (0)11 369 12 91

Povežite se sa nama

 

Kako naučiti i kupiti?

Softverska rešenja

 

©2016 Solfins d.o.o. ® Solfins. All rights reserved.