Posao u Solfinsu

Klijenti

Dmiteh, Gornji Milanovac

 

Delatnost: Razvoj i proizvodnja mašina za flekso štampu.

Izazov: Omogućiti brz razvoj novih proizvoda i odziv na zahteve kupaca i tržišta. Optimizacija logistike i veze sa proizvodnjom, nabavkom i  lancem podizvođača. Eliminacija grešaka u razvoju, proizvodnji i montaži, koje treba da rezultuju ispunjavanjem rokova isporuke mašina.

Problemi: Nepostojanje podrške za inženjere i rad sa velikim sklopovima dovodili su do problema i kašnjenja izrade tehničke dokumentacije a samim tim i čitavih projekata.

Upotreba: Inženjeri firme Solfins, postavili su centralizovan sistem za timski rad i automatizovano označavanje dokumentacije, ali i ispravnu metodologiju rada sa velikim i kompleksnim sklopovima od više hiljada komponenti povezanih kinematskim međuzavisnostima. Takođe je predstavljen i metod upravljanja celokupnim relacijama između podsistema mašine na bazi konceptualnih skica, koje u toku razrade ideje trpe česte promene. Solfinsova metodologija je omogućila da česte izmene na konceptu mašine ne prave nikakvu štetu ni u završnim fazama konstrukcije mašine.

Centralizovana baza kupovnih i standardnih komponenti, omogućava inženjerima da brzo generišu dokumentaciju i automatski dobiju izlaznu specifikaciju za službu nabavke i tehnološku sastavnicu koja se koristi kao osnova za angažovanje podizvođača. Složene mehanizme na mašinama je moguće proveriti i testirati pre izrade, što značajno ubrzava razvoj konceptualnih rešenja i eliminiše greške u proizvodnji i montaži.

Efekti: Primena SolidWorks 3D CAD i Enterprise PDM rešenja omogućila je Dmitehu skraćenje vremena potrebnog da se proizvede mašina po zahtevu kupca i poštovanje ugovorom definisanih rokova. Takođe je optimizacija celokupne logistike proizvodnje koja zavisi od kvalitetne dokumentacije omogućila proizvodnju većeg broja mašina u toku godine.

SolidWorks Electrical softverom rešili su i problem izrade elektro i pneumatske dokumentacije i crtanje šeme kako u 2D, tako i u 3D.

 

                         

 

Bavite se sličnom ili istom delatnošću i imate slične izazove?

 

 

 

info@solfins.com

Tel: +381 (0)11 369 24 95

Fax: +381 (0)11 369 12 91

Povežite se sa nama

 

Kako naučiti i kupiti?

Softverska rešenja

 

©2016 Solfins d.o.o. ® Solfins. All rights reserved.